Běželi jsme štafetový závod Vltava run 2024

O dnešní generaci se říká že je málo odolná, že nemá dostatečnou zátěž, že děti nejsou cílevědomé.

Tohle se vůbec nedá říct o šesti dětech z našeho domova. O víkendu 11.-12.5. se účastnily běžeckého závodu Vltava run 2024. Tento závod běhají opravdu lidé, kteří mají natrénováno. A my dostali příležitost se této štafety účastnit i s dalšími dvěma dětskými domovy. Dohromady jsme vytvořili tým, který zvládl uběhnou 360 km podél toku Vltavy za 39,5 hodiny.

Zdá se to neuvěřitelné a také to tak je. Tempo, které nasadili naši borci bylo srovnatelné s tempem trénovaných běžců. Etapy probíhali za časného ráno, během dne i v noci bez známky únavy. A pokud u někoho přišly pochyby a bolely nohy, zaznělo Zátopkovské heslo „Když nemůžeš, tak přidej“.

Jsme na naše děti pyšní. Za to, kolik sil vynaložili k dosažení vytouženého cíle doběhnout na Hamr v Praze, za to, jak týmově se chovali, za to, jak dokázali podpořit i nejslabší členy z týmu, za to, jak se chovali na trati i mimo trať.

Věříme, že si z tohoto intenzivního a extrémního zážitku všichni vezmou to nejlepší. Což je cílevědomost, spolupráce, komunikace, týmové hráčství a v závěru i zasloužený obdiv za tento výkon!

Díky Tomášovi Slavatovi, který nám to umožnil a teda Tome, těšíme se na další výzvy.