Vánoční kouzlo, aneb první adventní víkend

S blížícím se adventem se náš dětský domov připravuje na jednu z oblíbených událostí roku – setkání se k prvnímu adventnímu víkendu. V pátek 1.prosince se všechny děti, tety a pracovníci dětského domova sejdou dohromady, aby se společně naladili na vánoční atmosféru.

První adventní víkend je pro nás výjimečným okamžikem, kdy vytváříme pohodové prostředí pro naše děti. Společně usedneme ke stolu a zapálíme první adventní svíčku na adventním věnci. Každý z nás si vylosuje tzv. oříšek, který ukrývá jméno člověka, kterému letos připravíme drobný vánoční dárek. Tato tradice nás spojuje a vytváří mezi námi pouta přátelství.

V tento den si děti mohou pochutnat na občerstvení, které každá rodinná skupinka připravuje. Připravují sladké i slané pochoutky, chlebíčky a mnoho dalšího. K vánočnímu setkání tradičně patří také výborná horká čokoláda, na kterou se každý těší.

Věříme, že tyto společné chvíle nám přinesou nejen radost, ale také posílí soudržnost naší domovské rodiny. Očekáváme s nadšením adventní čas a všechny krásné okamžiky, které nám přinese.