Úklid a sběr odpadků v rámci soutěže Vyčisti les 2023

Věříme, že výchova k odpovědnosti a respektu k přírodě je jednou z důležitých složek výchovy, kterou můžeme našim dětem předat. Proto jsme se v sobotu 1. října vydali s našimi dětmi nedaleko našeho dětského domova na sběr odpadků a ekologickou výchovu, spojenou se soutěží Vyčisti les 2023.

Naše procházka na sběr odpadků byla plná nadšení a zároveň poučení. Děti se staly skutečnými hrdiny, když se vydaly s rukavicemi a pytlíky na místa, kde se odpadky nahromadily. Celkem jsme nasbírali 16 pytlů odpadků, včetně mnoha plechovek, lahví od alkoholu, igelitových sáčků, pet lahví, obalů od sladkostí a mnoho dalšího odpadu, který byl do přírody vyhozen.

Toto odpoledne jsme nejen čistili přírodu, ale také se učili o důležitosti péče o naši planetu. Dětem jsme přiblížili, jak dlouho se jednotlivé druhy odpadků rozkládají v přírodě a jak mohou poškodit životní prostředí. Diskutovali jsme o tom, proč je důležité odpadky nevyhazovat do přírody a jaká jsou rizika spojená s tímto špatným návykem.

Byli jsme příjemně překvapeni, jak naše děti tento projekt nadšeně přijaly. S radostí sbíraly odpadky a dokonce se mezi sebou předháněly, kdo nasbírá více.

Touto aktivitou jsme nejen přispěli k čistšímu okolí našeho domova, ale také vzdělali naše děti a dali jim možnost cítit se jako součást řešení ekologických problémů. Jsme pyšní na jejich nadšení a ochotu podílet se na ochraně naší přírody.

https://www.detskydomovvm.cz/wp-content/uploads/2023/10/Vycisticme-les-Video-2023-10-17-at-10.26.23.mp4