Víkend v Praze plný zážitků

Od 16. do 18. února jsme s dětmi zažili úžasný víkend v Praze, díky finanční podpoře získané ze soutěže „Vyčistíme les“ a pomocí nadačního fondu Albert, který organizoval adventní obchůdky. Po dlouhém očekávání jsme se konečně vydali na výlet do hlavního města.

Naše cesta začala v pátek dopoledne, kdy jsme se společně vydali vlakem z našeho malého městečka Valašského Meziříčí směrem do hlavního města. Po příjezdu jsme se ubytovali a ihned vyrazili objevovat krásy Prahy. První zastávkou byla úchvatná Petřínská rozhledna, odkud jsme si mohli vychutnat panoramatický výhled na město. Poté jsme se vydali do zrcadlového bludiště, kde jsme si užili zábavu a smích při hledání správné cesty ven. Následovala procházka kolem pražského hradu, která nám poskytla úžasný pohled na historické památky a atmosféru starobylé Prahy. Po návratu do našeho ubytování jsme byli unavení, ale plní dojmů.

Sobotní program nás zavedl do pražské zoo, kde jsme strávili celý den. Počasí nám přálo a měli jsme možnost obdivovat širokou škálu zvířat z celého světa. Víkend jsme zakončili nedělní komentovanou plavbou lodí po Vltavě, během které jsme obdivovali slavné památky Prahy z jiné perspektivy. Pro děti to byl fascinující zážitek, který si určitě dlouho budou pamatovat.

V neděli odpoledne jsme se vydali na cestu zpět do Valašského Meziříčí. ale v srdcích jsme si odvezli spoustu krásných vzpomínek a zážitků. Tento víkend v Praze nám poskytl příležitost strávit kvalitní čas s dětmi a prozkoumat krásy hlavního města. Doufáme, že se brzy zase vrátíme a objevíme další poklady tohoto úžasného místa. Pro nás všechny to byl víkend plný radosti, objevování a spojení s přírodou i kulturou. Děkujeme soutěži Vyčistíme les a nadačnímu fondu Albert za možnost prožít tyto nezapomenutelné chvíle a těšíme se na další dobrodružství, která nás čekají.