Zvládli jsme to!!!

Čtyři stateční hrdinové z DD Valašské Meziříčí zvládli ujet během pěti dní 580 km. Každý den museli ušlapat 110-130 km. A vůbec to neměli jednoduché. V úterý bojovali s deštěm, ve středu a ve čtvrtek s obrovským horkem a v pátek se silným protivětrem. Ale poprali se s tím. 

Chtěli bychom všem touto akcí ukázat, že i dospívající děti v dětském domově se umějí hecnout, posunout svou hranici komfortu hodně nízko, nasadit vlastní fyzickou bolest pro dobrou věc. A věřte, že sedět každý den v sedle 8-9 hodin a šlapat, šlapat a šlapat, to chce hodně mentální síly a vyspělosti. Ale i v tomto případě platí to, že když se sejdou skvělí lidi, kteří umějí podpořit a zcelit kolektiv, je to k nezaplacení.

Děti si od moře přivezly silný zážitek. Pokořili to, co se normálnímu smrtelníkovi jeví jako šílenost. Překonali sami sebe. Navázali kamarádství s ostatními, viděli, že silná parta má velkou sílu táhnout vpřed. Poznali, že pokud se dodržují pravidla vše se dá zvládnout.

A to vše dělaly od startu hlavně pro dobrou, charitativní věc. Náš domov navázal úzkou spolupráci s Diakonií Valašské Meziříčí. Tato organizace navíc letos slaví 30 let a když nás organizátor, Tomáš Slavata, vyzval, až si vybereme jedno zařízení, komu chceme penízky vyšlapat, neváhali jsme podpořit Diakonii. 

Sbírka stále běží na odkaze https://www.darujme.cz/www-tomasslavata-cz?paginator-page=2#prispevatele

Po jejím ukončení bude Diakonii předán dětmi šek ve výši 50 000,-

Jsem na tyto čtyři hrdiny nesmírně pyšná! Za to co dokázali, za to jak pomohli utvořit úžasnou partu s ostatními, jak do každého šlápnutí dali kus sebe. 

Kéž jim z této akce zůstane ta síla bojovat dál v jejich osobních životech a kéž z tohoto čerpají dlouho a dlouho v dospělosti!

Markéta Šrámková, ředitelka Dětského domova Valašské Meziříčí