Dopravní soutěž zase po roce

Opět po roce pořádal náš dětský domov dopravní soutěž. Přestože se nám v dubnu vrátila zima a poslední dny před soutěží jsme měli spíše obavy, aby ve Valmezu nezapočala potopa světa, soutěž se nakonec s velkou radostí a slávou uskutečnila poslední dubnovou sobotu. Vzhledem k počasí byla pro letošní ročník vymyšlena také mokrá varianta, která nakonec nebyla vůbec potřebná. V sobotu ráno nad Valmezem vysvitlo sluníčko, mraky se schovaly za kopce a děti z pěti dětských domovů a jednoho střediska výchovné péče mohly začít v plném nasazení soutěžit.

Stejně jako každý rok děti soutěžily v jízdě zručnosti, jízdě podle pravidel silničního provozu po cvičných komunikacích, prokazovaly své znalosti ze zásad poskytování první pomoci (což je oblast, na které bychom všichni měli zapracovat) a z testu pravidel silničního provozu. Všechny děti se velmi snažily a měly radost z dosažených výsledků.

V první kategorii (děti do 12 let) se na prvním místě umístily Pravoslav Hlaváč a Martin Buchta (DD Přerov). V druhé kategorii (děti do 15 let) zvítězili dva Lukášové, Lukáš Fiala a Lukáš Fiurášek (SVP Valašské Meziříčí). A v poslední třetí kategorii obsadili první místo Tomáš Slovák a Adriana Behárová (DD Zašová).

Celkovým vítězem se stal Lukáš Fiurášek (SVP Valašské Meziříčí).

Všem moc děkujeme za účast a krásně strávené dopoledne. Vítězům moc gratulujeme!

P.S. Na fotografie ze soutěže se podívejte v naší galerii. 🙂